Vanaf 10:00 AM op 23 October gaan de digitale deuren open.

INFO

In deze online ervaring delen vier artiesten hun inspiratie. Wie was 'die kunstenaar' of wat was 'dat specifieke werk' dat hen de moed geeft om kunst te maken waarmee zij strijden voor een rechtvaardige samenleving? Wie zijn hun helden? Laat je inspireren door Akwasi, LIONSTORM, Massih Hutak, Shishani en hun helden.

LIONSTORM

Rap- en kunstduo LIONSTORM onderzoekt ‘identiteit(en)’ met hierbij centraal popcultuur en de queercommunity. De gekste creaties in design en uitdagende performances zetten je aan het denken. Verrassing en confrontatie is onvermijdelijk.


Wij zijn LIONSTORM, we ontwikkelen verschillend werk van fotografie tot muziek, altijd vanuit het uitgangspunt ruimte te creëren voor identiteiten waar nog weinig ruimte voor is.

In ons werk worden we geïnspireerd door andere makers die bestaande regels overboord gooien om ruimte voor het nog onbekende te maken. Onze laatste single WTJMDZ (Wacht Tot Je M’n Dick Ziet) is een ode aan het claimen van ruimte in de samenleving. De stem die we hierin ontwikkelen is o.a. gevoed door de makers die ons inspireren. We hebben naast het nummer drie ‘Wacht Tot Je M’n Dick Ziet’-broeken ontworpen, waarin we het ontwerp hebben geïnspireerd op één zo’n inspiratie bron.

LIONSTORM en inspiratiebron FAKA

“Faka means to penetrate and to occupy, and what we intend to do with our work is to penetrate and occupy spaces that exclude us as black queer creators.”

FAKA is een kunstenaarsduo uit Zuid Afrika dat zich binnen verschillende media begeeft. Het duo creëert met hun werk ruimte voor black queer femme powerbottoms. Wij zien een spiegelbeeld in hen. Als twee kunstenaars die beiden van de toneelacademie komen, maar een vaste vorm nooit logisch hebben gevonden, zagen we dat je als artiest kan thriven binnen je anders zijn. Deze manier van denken maakt dat we alles wat we voorheen onbewust aan onszelf verstopten, op de voorgrond plaatsen.


Deze digitale route is gemaakt in samenwerking met festival Read My World en Paquet Nederland. Ga voor het volgende onderdeel naar: 2. Junglepussy - I'm In Love.